Depilacija

Depilacija predstavlja postupak uklanjanja neželjenih dlačica na najfiniji način. Večita borba sa neželjenim dlakama postala je deo svakodnevne nege. Depilacijom se postiže efekat nežne i glatke kože, a pri tom se dobija i nepohodan piling čime se uklanjaju mrtvi slojevi kože.Depilacija se radi na svim željenim regijama. Efekat depilacije traje 3-4 nedelja. Posle depilacije nanosi se ulje koje smiruje kožu I smanjuje crvenilo.
Danas postoji mnogo vrsta depilacije koje kozmetičari nude u salonima. Važno je da odaberete onu koja najviše prija vama i vašoj koži
Depilacija tolim voskom
Ovim voskom depilacija je zahtevnija ali je prijatnija. Topli vosak se zagreva do 80 I veoma je prijatan za kožu. Vosak nanosimo na kožu u pravcu rasta dlake, njegova toplina otvara pore I omekšava kožu I dlaku, I vučemo u supotnom pravcu. Depilacija je manje bolna I bezopasna. Veoma je dobra kod najosetljivijih delova tela.
Depilacija hladnim voskom
Ova depilacija se radi metodom roll voskom I trakama. Ovim metodom čupamo I najsitnije dlacice koje se nalaze na našem telu. Depilacija se radi veoma brzo I lako, I dobra je za osobe sa slabijim pragom toplote. Upotrebljene trake I vosak se odmah bacaju.