HIFU APARAT

HIFU kao skraćenica od “high intensity focused ultrasound” ustvari predstavlja tretman uz pomoć visoko intenzivno fokusiranih ultrazvučnih talasa, a konkretno se radi o najsavremenijem aparatu koji funkcioniše po tom principu. Pomoću HIFU aparata postiže se terapeutski efekat na kožu tj. lifting lica, a sam postupak dovodi visoko intenzivnu i fokusiranu energiju do tačno određene dubine u koži ( SMAS sloj ), nakon čega dolazi do toplotne koagulacije tkiva, što dalje dovodi do zatezanja kože na licu i njene bolje teksture. HIFU terapijom stimuliše se i obnavlja kolagen, koji je zaslužan za strukturu kože, usled čega vaša koža postaje zategnuta i glatka, a opuštenost kože i bore nestaju. HIFU metoda daje efekte poput obraznog liftinga ili lifting tela, ali bez upotrebe anestezije i invazivnih hirurških tretmana. Još jedna od prednosti HIFU terapije jeste ta da nije potrebno izdvojiti vreme za oporavak.

KOJE SU KARAKTERISTIKE HIFU TERAPIJE?

SMAS sloj ( subkutani mišićno anpogurnotični sistem ) je zaslužan za remodelaciju kolagena i kontrakciju elastičnih vlakana, te se stimulacijom uz pomoć HIFU aparata podstiče obnavljanje i proizvodnja kolagena, odnosno radiotalasni lifting lica.
Vreme terapije je od 40-60 minuta, ukoliko se tretira celo lice.
Rezultati su dugotrajni i vidljivi odmah nakon tretmana.
Krajnji rezultati su obezbeđeni nakon 2 – 9 meseci, a dužina trajanja dobijenih rezultata može biti od 2 – 3 godine.
HIFU tretman je bezbolan i sprovodi se bez aneszetije, te je potpuno neinvazivna metoda za lifting lica.
Nakon tretmana, koža može biti blago crvena, ali nakon par sati crvenilo nestaje, te se brzo možete vratiti svojim životnim aktivnostima.
HIFU tretman ne oštećuje epidermis kože.
Može se kombinovati sa drugim medicinskim tretmanima.

KAKO DELUJE HIFU TRETMAN?

HIFU predstavlja metodu za radiotalasni lifting lica koji deluje po principu visoko intentivnih i tačno usmerenih, fokusiranih ultrazvučnih talasa koji dolaze do precizno utvrđene dubine kože i deluju na potkožno tkivo. Ovakva energija za posledicu ima stimulaciju proizvodnje kolagena, koji vraća koži izgubljenu glatkoću i punoću, odnosno vrši se zatezanje lica. HIFU je delotvoran neinvazivan tretman koji osim za lifting lica može da se koristi i za zatezanje kože drugih delova tela, posebno za zatezanje kože vrata, brade i ostalih regija na kojima je izraženo opuštanje kože i vidljivost bora.

ŠTA SE POSTIŽE HIFU TERAPIJOM?

Podmlađivanje i bolja hidriranost kože tretiranog područja, kao i usporavanje procesa starenja.
Stimulisanje prirodnog obnavljanja kolagena, te smanjenje i otklanjanje bora na licu, nazolabijalnih bora, bora oko očiju i na čelu.
Zatezanje obrva, kože kapaka i kože na čelu.
Zatezanje i podizanje kože na jagodicama.
Smanjenje bora na vratu i smanjenje podbratka.
Ukoliko se tretiraju butine i stomak na kojima su vidljive strije, HIFU tretmanom smanjuje se njihova izraženost kao i masne naslage.
Uz pomoć obnavljanja teksture kože, vraća joj se mladalački izgled, glatkost i elastičnost.

Već nakon prvog tretmana utiče se na lokalno zagrevanje tkiva koje omogućava da se vlakna skrate, te je odmah vidljiv i efekat koji pruža radiotalasni lifting lica ili druge tretirane regije. Ipak, proces regeneracije kože je dugotrajan, pa su efekti nakon svakog tretmana sve vidljiviji, a mogu da potraju i godinama, ujedno sa regenerisanjem kože. Kada završite celokupan tretman, rezultati poput mlađeg izgleda kože, smanjenih bora, glatke i zategnute kože mogu da budu trajno vidljivi.