PRP

(Platelet rich plasma)

Podmladjivanje PRP plazmom je najprirodniji i najbezbedniji tretman za podmlađivanje kože, sa minimalnim periodom oporavka.

Iz uzorka krvi pacijenta izdvajaju se trombociti sa faktorima rasta i stem ćelije, koji dovode do regeneracije i remodelovanja kože na potpuno prirodan način, povećavajući elastičnost i volumen kože.

PRP injekcije su vrlo uspešne u tretiranju proširenih pora, tanke i krte kose, ožiljaka od akni, podočnjaka, kao i u tretiranju finih linija i bora na licu i opuštene kože.

Koža postaje podmlađena, glatka i sjajna, a fine linije i bore se značajno redukuju, dajući našoj koži zavodljiv, blistav izgled.

Lepota ovog tretmana je u tome što se koristi sopstvena krv pacijenta, čime su izbegnute alergijske reakcije. Nema stranih ni sintetičkih materija čime su neželjeni efekti svedeni na najmanju moguću meru.

PRP terapija pomlađivanja matičnim stanicama može se upotrebljavati za:

  • Smanjenje glabelarnih linija, odnosno bora između obrva;
  • Smanjenje bora „mrštilica“;
  • Poboljšanje izgleda bora oko očiju;
  • Smanjenje nazolabijalnih bora;
  • Smanjenje bora smejalica;
  • Tretiranje ožiljaka od akni;
  • Smanjenje bora oko usana;
  • Pomlađivanje kože na rukama i ostalim delovima tela.

PRP terapija se ne primenjuje u slučaju disfunkcije trombocita, trombocitopenije, hemodinamske nestabilnosti, autoimunih bolesti, sepse, akutnih oboljenja, trudnoće, hronične bolesti jetre i bolesnika na antikoagulantnoj terapiji.

Rezultat PRP tretmana je mekana, sjajna, podmlađena koža, koja čitavoj individui daje osvežen i odmoran izgled.

OporavakNeposredno posle tretmana moguća je pojava crvenila, otoka i minimalnog bola na području koje je tretirano. Simptomi po pravilu nestaju kroz par sati, a u potpunosti za nekoliko dana. Većina pacijenata se odmah nakon tretmana vrati svojim uobičajenim aktivnostima.

Već par nedelja nakon tretmana vidljivo je opšte poboljšanje u vlažnosti, strukturi i tonusu kože. Nakon tri do šest nedelja počinje razvoj novog kolagena i krvnih sudova, a u idućih tri do šest meseci dolazi do nestanka linija i bora . Efekti terapije su individualni i mogu trajati između 12 meseci i dve godine. Razlika ove metode u odnosu na ostale je dugoročan efekat, ali i određeno vreme od aplikacije do ispoljavanja efekata.